Project Description

Velux Longlights form part of an innovative lighting and ventilation strategy at Strawberry Field

Buildings.

Immortalised by John Lennon in the Beatles hit ‘Strawberry Fields Forever’, the iconic Strawberry Field site in Woolton, Liverpool, had been gifted to The Salvation Army before becoming derelict 15 years ago. The new Strawberry Field Visitor Centre, designed by Hoskins Architects in partnership with Robertson Construction North West, maximises views and physical connections to the mature park setting.

Buildings.

The two-storey, 1350-square-metre building is set into an embankment and clad in timber and brick to blend-in with the surrounding context. Floor-to-ceiling vertical glazing further connects the building to nature, providing pleasant views out towards the garden.

Buildings.

Central to the brief were the requirements for bright, natural ambience and good levels of ventilation for visitors and employees alike. Forty two VELUX Longlights have been installed throughout the project. The VELUX Modular Skylight system was agreed by the client, architect and main contractor as the most suitable product to meet the centre’s lighting and ventilation specification.

Contact Details
View the full case study and architectural drawings by visiting the Velux website.